Alla vi på Security Solution vill passa på att önska er en trevlig och härlig sommar. Hoppas ni får njuta av riktigt fina sommardagar med sol, bad och jordgubbar så klart!

Security Solution har ett samarbete med Södertälje kommun som sträcker sig många år tillbaka. Från 2017 och framåt har vi stöttat i deras GDPR-resa och har även haft rollen som Dataskyddsombud (DSO) för kommunen. Nu tar vi på oss rollen som DSO för hela koncernen, och då tillkommer även de kommunala bolagen inom Telgekoncernen. Security Solutions DSO-Team ser med tillförsikt fram emot detta utökade samarbete.

Uppdraget som Dataskyddsombud innebär att kontrollera att dataskyddsförordningen (GDPR) efterlevs inom verksamheten genom att vara en rådgivande och granskande funktion. Arbetet med Dataskyddsförordningen är något som bör ske löpande då förändringar i verksamheter kan innebära nya krav. Security Solutions DSO-team har lång erfarenhet av vad det kan innebära för en verksamhet och kan bistå med anpassade analyser för att säkra systematik och efterlevnad av dataskyddsförordningen.