Alla vi på Security Solution vill passa på att önska er en trevlig och härlig sommar. Hoppas ni får njuta av riktigt fina sommardagar med sol, bad och jordgubbar så klart!

Förra veckan var vårt Dataskyddsombuds-Team på plats och berättade då om vilken kompetens en DSO skall ha, skillnaden med att jobba i ett team ställt mot ensam och fördelarna med det. Passad även på att fråga om konsekvensbedömning, en arbetsuppgift som bl.a. ligger under rollen som DSO.

Vad är en konsekvensbedömning?

Konsekvens som det leder till för den enskilde individen om hens personuppgifter röjs, raderas eller manipuleras. Helt enkelt bedömning av konsekvensen för den enskilde individen, men även vad det kan få för övriga konsekvenser.

 

Idag har Security Solutions DSO-team varit på plats både digitalt och fysiskt. I samband med detta passade vi på att ställa några frågor till dem.

Vad för kompetens skall ett DSO ha?

Ett DSO skall ha lång erfarenhet inom en rad olika områden så som informationssäkerhet, juridik, IT-säkerhetskompetens, kommunikatör. Utöver detta skall personen i fråga kunna projektleda och utbilda i rörande frågor. Att hitta en person som besitter all denna kunskap är inte lätt, därför jobbar vi i ett DSO-Team.

Hur jobbar ett DSO-team ställt mot ett ensamt DSO?

Den största skillnaden att jobba i team är att vi kan dela vår expertkunskap och erfarenhet med varandra. Eftersom vi besitter expertkunskap inom olika områden kompetensutvecklar vi varandra indirekt också, en naturlig kompetensöverföring helt enkelt.

Varför är ett DSO-team fördelaktigt?

Den största fördelen är helt klart den kompetens vi besitter tillsammans och att vi kan stötta varandra vid till exempel incidenthantering. Som Team ställt mot att jobba själv kan vi även bibehålla kontinuitet exempelvis vid personalfrånvaro.

Vill du komma i kontakt med vårt DSO-team hör av dig via info@securitysolution.se